Pasaport Randevu

Pasaport Randevusu nasıl alınır ?

pasaport-randevusuTürkiyede pasaport  önceki dönemlerde Emniyet müdürlüklerince verilmekteydi, fakat artık Pasaportlar da ehliyet ve nüfus cüzdanı gibi nüfus müdürlükleri tarafından verilmektedir. Pasaport Randevusu alırken herşeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekmektedir. Türk vatandaşı olmayan kişiler ülkemizde pasaport alamazlar.

Kişi kaç yaşında olursa olsun pasaport randevu sunu başka bir kişi alsada pasaport başvurusunu kendisinin yapması gerekmektedir. Bu sebeple bebekler ve küçük çocuklar velilerinin pasaportlarına kaydedilerek seyahat ederler.

 

nüfus-cuzdani-pasaportPasaport Alınabilmesi için Nüfus Cüzdanı aslı gereklidir , nüfus cüzdanı üzerinde TC kimlik numarasının yazılı olması gereklidir ve Nüfus Cüzdanı üzerinde güncel bir fotoğraf bulunması zorunludur, çok eski nüfus cüzdanları ile işlem yapılmaz.

Pasaport üzerinde kullanılacak fotoğraflar artık yalnızca biyometrik fotoğraflardır ve son 6 ay içerisinde çekilmiş , beyaz zeminli , 50 mmx 60 mm boyutlarında 2 adet fotoğraf hazır bulundurulmalıdır.

Tüm yetişkinlerden ve 7 yaşından gün almış çocuklardan parmak izi alınacaktır, daha önce pasaport alırken veya başka bir sebep ile parmak izi vermiş kişilerden parmak izi alınmayacaktır. Parmak izi alınırken boya kullanılmaz elektronik tarayıcılar ile alınmaktadır.

Pasaport cüzdan ve harç bedellerine ait dekontların asılları başvuru sırasında Nüfus müdürlüğüne getirilmelidir.

Varsa eski pasaportun geri getirilmesi zorunludur, süresi geçmiş olması veya tüm yapraklarının dolmuş olması önemli değildir, eski pasaport var ise iadesi gereklidir.

Nüfus müdürlüğüne yapılan pasaport başvurusununun  şahsen yapılması zorunludur (küçük çocuklar dahildir, ebeveynleri yanlarında eşlik ve yardım edebilirler).

Pasaport Randevusu almak için Pasaport Randevu sitesini ziyaret ederek pasaport randevu formunu eksiksiz doldurmanız gereklidir, daha sonra ilgili Nüfus müdürlüğüne aldığını pasaport randevusu için gerekli belgeleri alarak gidiniz ve başvurunuzu yapınız. Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış olduğunuzdan emin olunuz.