Almanya Vize Politikası , Almanya Vize Başvurusu , Almanya Vize Rejimi , Almanya Vize İstiyormu ?

Almanya Federal Cumhuriyeti Umuma Mahsus yani Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Hususi Yeşil , Diplomatik Parlamento ve Hizmet pasaportları olan Gri Kırmızı ve Siyah pasaportlara vize istenmemektedir.

Almanya Schengen bölgesinde bir ülkedir ve 27 ülkelik bu alan batı ve doğu avrupadaki çoğu ülkeyi kapsamakta ve birinden alınan vize ile diğerlerine giriş yapılabilmektedir. Schengen aslında bir ortak sınır anlaşmasıdır ve bölge ülkelerinin vatandaşlarının serbest dolaşımını sağlamaktadır.

Schengen vizesine sahip bir kişi schengen vize rejimine dahil olan ülkelere vize kuralları dahilinde giriş yapabilmektedir.

En çok uygulanan vize turistik C tipi vizedir, bu vize uygulamasında vize süresini aşmamak kaydı ile bir kişi giriş yapabilir ve en çok 90 gün schengen bölgesinde kalabilir, fakat bu 90 gün sonucunda schengen bölgesinden çıkış yapmak zorundadır. Ayrıca 180 günlük dönemde 90 günden fazla bu bölgede kalınamaz, yani bir kişi 6 aylık dönem içerisinde toplam 90 gün kaldıktan sonra 90 günlük süre içerisinde tekrar giriş yapamaz. Aynı şekilde 360 günlük süre içerisinde de toplam maksimum kalınabilecek süre 180 gün olarak uygulanmaktadır. Vizeniz 2 yıllık dahi olsa 180 günde 90 , 360 günde 180 günden fazla schengen bölgesinde bulunmanız mümkün olmamaktadır.

Almanya Vize Başvurularının işlemi idata firması tarafından yapılmaktadır ve İstenirse İstanbul Ankara İzmir konsolosluk ve büyükelçilikleri üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.

Pasaportunuzun seyahat talebinizden en az 3 ay daha sonrasına kadar geçerli olması , en az 2 vize sayfasının boş olması , genel pasaport güvenlik kriterlerine uyması yani pasaport üzerinde değişiklik karalama yıpranma ıslanma okunmasını ve kullanılmasını engelleyici fiziki değişiklik bulunmaması gerekmektedir. 2 Adet 35x45mm en fazla 6 ay önce çekilmiş güncel ve biyometrik vesikalık fotoğraf hazır bulundurulması gerekmektedir, biyometrik vesikalıklarda başörtülü peçeli ve gözlüklü vesikalıklar reddedilmektedir.

Vize Başvuru Ücreti 60 Eurodur , Idata Hizmet Bedeli 27,50 Eurodur. Nakit veya banka havalesi ile ödenmektedir.

Idata üzerinden yapılan başvurularda pasaportların iadesi Idata tarafından , Konsolosluklar aracılığı ile yapılan başvurularda iade konsolosluklar veya kargo ile yapılmaktadır, kargo ile geri alım başvurusu talep ediliyorsa kargo ücreti tarafınızca nakit ödenmektedir ve bu talebinizi başvuru esnasında iletmeniz gerekmektedir.

Seyahatinizde 30000 euro teminatlı güncel ve seyahat süresini tam olarak kapsayacak seyahat sağlık sigortası yapılması gerekmektedir ve bu poliçe başvuru evrakları ile beraber sunulmalıdır.

Almanya Vize Başvurusu Sırasında hazırlamanız gereken belgeler;

  • Yukarıdaki kriterlere uygun pasaport aslı
  • Nüfus Cüzdanı Tcno yazan eski veya çipli yeni tip , fotoğraflı
  • Biyometrik vesikalık 2 adet
  • Almanya Vize Başvuru Formunun elle doldurulması ve imzalanması
  • Son 3 yıl içerisinde geçerliliği olan Schengen İngiltere ABD Kanada vize sayfalarınızın ve giriş çıkış sayfalarınızın fotokopisi
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Vize Harcı Dekontu
  • Gidiş Dönüş Uçak Bileti Rezervasyonu ve Biletin fotokopisi
  • Otel veya konaklama rezervasyon belgesi ve varsa faturası
  • Ticari Vize Başvurusu ise davet yazısı gönderen şirketin ünvanı adresi vergi bilgileri iletişim bilgileri , Davet yazısı , Talep Edilen Vize süresi ve giriş çıkış sayısı , Seyahatin amacı , Seyahat masraflarının karşılanacağının beyanı
  • Fuar için gidiliyorsa fuar giriş belgeleri.
  • Fuar Katılımcısı ile fuar yeri ve stand vb ekipmanın tanımları listesi.
  • Son 3 aylık güncel banka hesap ekstresi , ekstrenin vize başvuru tarihine kadar güncel olması ve banka hesabında seyahat toplam giderlerinin en az 2 katı nakit bulunması
  • SGK Giriş ve Hizmet Dökümü
  • Çalışan veya Yetkili ise şirket antetli kağıdına görevi , seyahat süresi , seyahat amacı ve masrafların karşılanacağına dair teminat yazısı.
  • Şirket Sahipleri için Ticaret Sanayi veya Esnaf oda kayıt belgesi en fazla 6 ay.
  • Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhası Fotokopisi
  • Sahibi olunan gayrımenkul , taşınmaz, motorlu taşıt ve menkul kıymetlerin belgeleri.
  • Kişisel Ziyaret ise Almanyada davet eden kişinin kimlik ikamet bilgileri ve davet yazısı.
  • Öğrenci Kişilerde Öğrenci Belgesi

Yukarıda belirttiğimiz belgeleri hazırlayarak randevunuzu oluşturarak IDATA veya Almanya Konsolosluk veya büyükelçiliği üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. İşlem süresi 1 2 hafta arasında sürmektedir bu sebeple seyahatinizden 15 yada daha fazla gün önce başvurunuz, Seyahatinizden 3 aydan fazla süre önce başvuru yapmayınız.

Schengen vizesi tüm schengen bölgesini kapsamak ile beraber genel uygulama alışkanlıkları gereği ilk girişinizi vize veren ülkeye yapmanız beklenmektedir, bu sebeple Almanya ya gidecekseniz vizenizi Almanya konsolosluğuna başvurarak yapınız. Zaten birçok ülke başka ülkeye gidecek kişilere vize sağlamamaktadır, fakat vizenizi Almanyaya aldıktan sonra almanyaya hiç giriş yapmadan başka bir schengen ülkesine giriş yapmayınız. Birçok ülke problem çıkarabilmekte hatta birçok havayolu hiç giriş yapılmamış vizeler ile başka ülkelere seyahat edilmesini engellemekte uçağa kabul etmeyerek bilet iptali yapabilmektedir.

Almanya Vize Başvurusu için aşağıdaki linkleri ve sayfaları kullanabilirsiniz.

iDATA – Schengen Vize Randevusu ve Danışma Hattı
0850 4608493 (0850460VIZE) Yurt dışından aramak için: 0090-212-970 8493

iData Web Sitesi

iData Randevu Alma

Almanya Vize Başvurusu

Federal Almanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği

Telefon (0090 – 312) 4555 330

Faks (0090 – 312) 455 53 36 ve 0049-228-17-67141

Adresi Paris Caddesi 29 Ayrancı-Çankaya Ankara

Federal Almanya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu

Adresi : Gümüşsuyu Caddesi Gümüşsuyu Beyoğlu

Telefon +90-212-3346-167

Federal Almanya Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu

Faks 0090-232 463 79 90 (Türkiye) ve 0049-30-5000-67080 (Almanya)

Adresi :Havuzbaşı Sok. No. 1, 35330 Balçova-İzmir

İlgili Yazılar