Çin Vize Başvurusu

Çin Vize Başvurusu , Çin Vize İstiyormu ? , Çin vize rejimi

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından vize istemektedir, umuma mahsus bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları Çin ziyaretleri öncesinde vize almak zorundadır. Yeşil Gri ve Siyah yani Hususi , Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri ülke girişinde 30 günlük ziyaret vizesi alabilmektedir. Bu vize yalnızca kısa süreli turistik ticari toplantı veya görev sebebi ile ziyaret hakkı tanımaktadır. Çalışma izini , oturma izini , menkul veya gayrı menkul yatırım izini , ticari yatırım izini , eğitim izini hakkı sağlamamaktadır, yalnızca kısa süreli Turistik Gezi , Ticari görüşme veya Fuar katılımı izini sağlamaktadır.

Çin Vize Başvurusu Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğundan şahsen yapılmaktadır. 14 yaşından büyük 70 yaşından küçük herkesin parmak izleri alınmaktadır.

En az 6 ay geçerli pasaport , Vize Başvuru Formu , 2 Adet beyaz zeminli biyometrik fotoğraf , Vize Başvuru formunun doldurulması , Davet yazısı , şirket yazısı , şirket evrakları , SGK hizmet dökümü işe giriş bildirgesi 3 aylık maaş bordrosu , Çindeki seyahatin detaylı anlatıldığı yazı veya Tur planı , Ucak bileti gidiş dönüş , otel rezervasyonları , şahsi davet varsa davet yazısı , fuar ziyaretiyse fuar kayıt faturası veya belgesi , sabıka kaydı , en az 5000 usd bulunan banka hesap dökümü gereklidir.

Çin Vizesi Ücreti başvuru süresi ve giriş türüne göre değişkenlik göstermekte olup 57 USD ile 115 USD arasında değişkenlik vardır, döviz olarak ödenebilmektedir.

Çin Vize Başvurusu Websitesi :
https://bio.visaforchina.org/IST2_EN/